Selecteer een pagina

Aanvullend recreatief vertier in de Daoler Tuun?

3 nov, 2019

Onder recreatief vertier valt zeker het spel “Jeu de Boule”.

Voor de jeugd zijn vele recreatieve voorzieningen gerealiseerd denkend hierbij aan het prachtige “Doe plein” bij de B.W.Boerschool maar ook in de Daoler Tuun. “Jeu de Boules” is meer een recreatief tijdverdrijf voor de oudere jeugd.

Aan het spel “jeu de boules” gaat een hele geschiedenis vooraf, maar….zonder bij de oude Grieken te beginnen, gaat het er om of er onder u als lezer belangstelling bestaat voor deze vorm van recreatie. Zonder de spelregels tot in de detail te kennen weet iedereen wel waar het om gaat. Vaak wordt het spel beoefend door vakantiegangers zoals onlangs nog in het TV- programma “Wij zijn er bijna” was te zien. Met name in Frankrijk wordt dit spel zeer intensief gespeeld en is daar erg populair onder de bevolking.

Is ook uw belangstelling gewekt om dit spel in de vrije tijd zo af en toe te beoefenen? Stuur dan een e-mail naar: Wout Hartman of Jan Hooge.

Het spel kan gespeeld worden door zowel dames als heren. Bij voldoende belangstelling zou getracht kunnen worden begrip te kweken binnen de werkgroep Daoler Tuun en om ergens ruimte te creëren. Een prachtige locatie en goed voor een gezellige samenzijn