Selecteer een pagina

Bijenwerkdag Daoler tuunDe Daoler Tuun in actie op de Bijenwerkdag za. 10 maart a.s.

Bijen zorgen voor de kers op je taart en de aardbeien onder je slagroom. Wilde bijen spelen een belangrijke rol in de bestuiving van wilde planten en landbouwgewassen. Helaas hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 357 soorten is bedreigd. Om de wilde bijen te ondersteunen organiseren Het Drentse Landschap en Landschapsbeheer Drenthe in samenwerking met Nederland Zoemt op zaterdagmiddag 10 maart tussen 13.00 en 15.00 uur ook in de Daoler Tuun een Bijenwerkdag.

Met z’n allen aan het werk voor de wilde bij. Dat gaat gebeuren op de bijenwerkdag. Om het aantal nestgelegenheden te vergroten worden op diverse plaatsen bijenhotels gebouwd, open zandplekken gecreëerd en steilwandjes aangelegd. Tevens kan de voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) worden verbeterd en daarom worden bloemen gezaaid en struiken geplant.

Waar?
De Bijenwerkdag wordt in heel Nederland op 9 en 10 maart georganiseerd en in Drenthe wordt op maar liefst 16 locaties gewerkt aan de ondersteuning van wilde bijen. Onder andere in Zuidlaren, Ruinen, Assen, Meppel, Beilen en Gieten gaan vrijwilligers aan de slag.

Dalen:
In Dalen betekend dit in de Daoler Tuun met haar ingang langs de Burg. Bouwmeesterstraat en de ingang tegenover Reindersdijk 8. Er wordt getracht met vrijwilligers en leerlingen van de B.W.B. School zo’n 100 stuks vuilboom planten in een 50 meter lange haag te planten, evenwijdig langs de hondenuitlaat route. Op een aantal locaties is uw hulp ook van harte welkom. Doet u ook mee? Schrijf u dan nu in op Nederlandzoemt.nl of www.nldoet.nl.

Wat is Nederland Zoemt?
Landschappen NL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu slaan de handen ineen. Met maar één doel. De wilde bij moet zich hier thuis voelen. Samen laten we Nederland zoemen voor de wilde bij. Nederland Zoemt is mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.