Selecteer een pagina

Blaasmuziek in de Daoler Tuun

25 sep, 2019

Zondagmiddag 22 september organiseerde de plaatselijk muziekvereniging Volharding.een mini-muziekfestival in de Daoler Tuun. Het festival dat vorig jaar vanwege langdurige regenval moest worden afgelast, kon nu onder een stralend weertype doorgang vinden.

Naast Volharding namen “De Breibergers” uit Dalerpeel deel. Helaas moest “Ons Genoegen” uit Wachtum verstek laten gaan i.v.m. onderbezetting.

Woordvoerder Jan Vermeij van muziekvereniging Volharding beet de spits af en hete de bezoekers van harte welkom. Hij roemde daarbij vooral de Daoler Tuun als een prachtige omgeving om in te mogen spelen en dankte de werkgroep en vrijwilligers voor hun inzet en bijdrage hieraan.

Het publiek kon daarna volop genieten van een zeer afwisselend programma. Volharding bracht de nummers ten gehore als: Spirit: Stallion of the Cimarron, The power of love, Concerto d’amore, Arcade, Moment for Morricone en Beach Boys.

De Breibersgers brachten Saigon en Lady Gaga In Concert en onder meer Can’t Buy Me Love, Als De Zon Schijnt en Westernmuziek.

Het festival dat in genoemde plaatsen om en om wordt georganiseerd, is een belangrijke aanvulling van het culturele leven. Fijn is dat er op de scholen zowel plaatselijk als landelijk weer meer aandacht wordt besteed aan muziekonderwijs. Het motto “Daar zit muziek in”, is zeker van toepassing. Er werd dan ook in een gezellige sfeer en op een zeer goed niveau gemusiceerd.