Dalen aangesloten en mobiel

 

Het treinstation is van grote waarde en grote autowegen zijn dicht in de buurt (N34, A37). Dit is belangrijk voor het woon-werkverkeer, voor scholieren en zeker ook voor ondernemers.

De dagelijkse vrije doorgang van toeristen, bezoekers en passanten door ons dorp is van levensbelang voor de ondernemers. De levendigheid en doorstroming zijn belangrijk voor de horecabedrijven, winkels en detailhandel. De fietsroute naar Oosterhesselen is relatief goed en veilig, de 30-kilometerzone in de dorpskern ervaren bewoners als positief.
Naast mobiliteit en vervoer zet Dorpsbelangen Dalen zich in om snel internet met behulp van glasvezel te realiseren om zo ook op die manier aangesloten te blijven.

Veiligheid en mobiliteit – en daarmee de toegang tot voorzieningen én de verbinding met de buitenwereld – zijn voor minder mobiele mensen te verbeteren door aandacht voor de kwaliteit van voetpaden. Voor fietsers is het relatief smalle en hobbelige fietspad richting Coevorden een knelpunt. (Groot)ouders van kinderen zien graag dat de verkeerssituatie rondom de basisschool veiliger wordt. Voor ouderen en mindervaliden zou flexibel en kleinschalig vervoer binnen en rondom het dorp mogelijk een uitkomst zijn. Zwaar vrachtverkeer en landbouwverkeer in de dorpskern vormt een uitdaging voor Dalen: toegankelijk en toch veilig. Goede voorlichting over maatregelen die worden genomen op deze verschillende punten verhoogt het begrip en het draagvlak bij de Dalenaren.

Nieuws Dalen aangesloten en mobiel

Lancering SamenDalen.nl

Een drankje, een hapje, prijzen, en vooral: een nieuwe website! Kom je ook naar het lanceringsfeestje van SamenDalen?

Lees meer