Dalen Cultureel

 

De bewoners van Dalen zijn tevreden over het culturele klimaat. Het cultureel erfgoed van Dalen is iets om trots op te zijn, zoals de molens, de kerk en de Joodse begraafplaats. De Stichting Aold Daol’n vervult hierbij een belangrijke functie.

Veel Dalenaren zijn cultureel geïnteresseerd en actief; de helft van de inwoners wil ook in de toekomst op één of meerdere culturele terreinen actief zijn. Dalenaren bezoeken graag culturele evenementen zoals straatvoorstellingen, popevenementen, muziekuitvoeringen en theater- en cabaretvoorstellingen. Er is in het dorp veel interesse in het organiseren van activiteiten of evenementen, het opzetten van nieuwe activiteiten en het doen van (bestuurs)werk voor een vereniging. Die belangstelling is breed: muziek, dans en zang, fotografie, beeldende kunst en schilderen en geschiedenis en erfgoed. Een bloeiend cultureel klimaat draagt bij aan de kwaliteit en openheid van het dorp. Het is daarom belangrijk dat zichtbaar is wat er gebeurt en wie wat wil doen voor en met andere dorpsbewoners.

Voor de komende jaren kan een overzicht van aanbod van en vraag naar culturele activiteiten, verenigingen en voorzieningen een extra impuls geven aan het culturele klimaat in Dalen. Een overzicht van vraag, kennis en aanbod zou Dalenaren helpen om te kunnen aansluiten bij anderen. Toegankelijkheid van oefenruimtes en vooral ook de bibliotheek zou daarbij ondersteunend zijn om activiteiten verder te ontplooien met en voor dorpsgenoten.

Nieuws Dalen cultureel

Lancering SamenDalen.nl

Een drankje, een hapje, prijzen, en vooral: een nieuwe website! Kom je ook naar het lanceringsfeestje van SamenDalen?

Lees meer