Selecteer een pagina

Dalen ontmoet, sport en recreërt

 

Er is alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten. We hebben horecagelegenheden, een grote sporthal, Plopsa Indoor en Center Parcs De Huttenheugte, kleinschalige overnachtingsmogelijkheden en locaties als De Weme, De Selkersgoorn en het multifunctioneel centrum De Spinde: een aanwinst voor het dorp! Er zijn sterke horecaondernemingen gevestigd langs de Hoofdstraat. Bij de organisatie van evenementen wordt door hen op unieke manier samengewerkt. Het hele jaar heeft deze concentratie van horecabedrijven een aantrekkingskracht op de dorpskern bij de inwoners en mensen van buiten. Het zorgt nagenoeg elk weekend voor reuring en gezelligheid in de dorpskern. Er worden veel activiteiten georganiseerd en op het gebied van sport en ook vanuit het verenigingsleven is er een gevarieerd aanbod. De grote kracht van het dorp Dalen is daarbij “één”. Van veel verenigingen is er maar één in het dorp: positief voor de betrokkenheid en eensgezindheid onder de bewoners. We hebben één basisschool, één kerk, één voetbalvereniging, één muziekvereniging, enz. Eén van elke andere (sport)vereniging.

Die verbondenheid blijkt een sterke basis te zijn voor de betrokkenheid. We hebben b.v. de Stichting Volksvermaken en Stichting Dalen Promotie en de Dalenaren organiseren ook veel zelf, zoals bridge-, wandel-, loop- en fietsclubs. Driekwart van de Dalenaren vindt het aanbod van activiteiten voldoende en het grootste deel van de Dalenaren (90%) is lid van één of meer verenigingen. Dit is belangrijk, want voldoende mogelijkheden om in contact te komen met anderen vergroot de leefbaarheid van een dorp.

Willen we het nog beter doen, dan zou er meer overzicht mogen komen over wanneer er wat is aan activiteiten en welke clubs en verenigingen er zijn. Ook willen we de verschillende ruimtes beter gaan benutten voor activiteiten. Buurtverenigingen spelen een rol, ook via Dorpsbelangen. We zouden blij zijn met meer fiets- en wandelmogelijkheden rondom Dalen en ook picknickplaatsen. Meer activiteiten gericht op gezelligheid zijn welkom. Jongeren zouden meer jeugdactiviteiten willen en ook plekken om elkaar te ontmoeten. Jong en oud zouden meer samen kunnen komen. 

Nieuws Dalen ontmoet, sport en recreëert

Duurzame hulp gezocht!

Duurzame hulp gezocht!

Vindt u alle ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid interessant? Bent u benieuwd of er elektrische leenauto’s beschikbaar komen en waar er...

Lees meer
Er kan gestemd worden

Er kan gestemd worden

Vereniging Dorpsbelangen Dalen doet ook dit jaar weer mee met Rabo ClubSupport van Rabobank Emmen-Coevorden. Vanaf vandaag kunt u als lid van de...

Lees meer