Selecteer een pagina

Glasvezel Dalen op 73.3%

Zoals bekend heeft een groot aantal vrijwilligers de afgelopen tijd namens Dorpsbelangen Dalen alle inwoners van het dorp Dalen en de buitengebieden huis aan huis benaderd met de vraag of men belangstelling heeft voor snel internet via glasvezel. Tijdens de afsluitende bijeenkomst van donderdag 16 november in restaurant Cornelis bleek dat 73.3% van de inwoners van Dalen belangstelling heeft. Een fantastisch resultaat waarmee Dorpsbelangen Dalen erg blij is.

 

Tijdens de “bedankavond” zwaaide de voorzitter van Dorpsbelangen Dalen, Harry Lamberts, de 31 vrijwilligers dan ook alle lof toe. Tijdens deze bijeenkomst werd ook vooruit gekeken: de zes glasvezel initiatieven, waarin alle 27 dorpen van de gemeente Coevorden zijn vertegenwoordigd, gaan samenwerken en zijn/worden opgenomen in één gemeentelijk initiatief, genaamd Stichting Glasvezel Zuidenveld. De werkgroep Verbreedband Dalen blijft op de achtergrond in tact en zal de Stichting Glasvezel Zuidenveld daar waar mogelijk en nodig faciliteren.

Wanneer gaat nu de schop in de grond en krijgen we een glasvezel aansluiting? Een concreet antwoord op deze vraag kunnen we niet geven, maar we gaan ervoor om in 2018 met de aanleg te starten. Er moet nog wel veel gebeuren. Daarbij zijn we afhankelijk van factoren waarop we geen invloed hebben. Dit is vastgelegd in het volgende stappenplan: vraag inventarisatie, netwerk ontwerp, economische haalbaarheid, financiering, aanbesteding en aanleg.

Er zijn nog steeds adressen die niet aangemeld zijn. Dit kan een bewuste keuze zijn, prima. Of misschien denkt u, “ik wacht nog even met aanmelden – dat kan altijd nog”. Dat kan inderdaad, maar realiseert u zich wel dat direct meedoen voordelen heeft. Als u later alsnog besluit over te willen gaan op glasvezel dan zijn daaraan namelijk extra kosten verbonden. Voorkom dat door direct aan te melden. Dat kan via onze website: www.verbreedband.nl. Op de website staat ook andere belangrijke informatie.