Glasvezel

Internet heeft de wereld veranderd. Snel internet is tegenwoordig geen luxe, maar gewoon noodzakelijk. Deze noodzaak voelen we allemaal. We kunnen tegenwoordig niet meer goed functioneren zonder snel internet. Glasvezel is toekomstbestendig en past bij de ontwikkelingen in:

Onderwijs

Van basisschool tot universitair onderwijs wordt er steeds meer gebruik gemaakt van digitale leermiddelen. Ondersteunend onderwijs kan op afstand worden gegeven. Het uitwisselen en zoeken van informatie gaat digitaal. Het is mogelijk om lessen te volgen via videoverbindingen. Ongetwijfeld gaat deze ontwikkeling door. De thuissituatie moet hierop aangepast zijn.

Gemeente en overheid

Informatie opvragen, aangiftes doen of gebruik maken van diensten bij gemeente en overheid gaat via virtuele balies, de zogeheten digitale loketten.

Digitalisering thuis

Het aantal apparaten dat gebruik maakt van internet en wifi neemt toe per huishouding. Het televisie kijken verandert. De nieuwe smart tv’s maken gebruik van apps. Tv kijken op je tablet is normaal. Livestreams maken het mogelijk om “live” aanwezig zijn bij kerkdiensten, grote evenementen of concerten. Apparatuur in je huis bedien je steeds meer met je smartphone. Het regelen van licht en verwarming, het aanzetten van het koffieapparaat, het kan inmiddels allemaal op afstand. Thuiswerken wordt steeds meer gewoon.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg gaat mee met zijn tijd. Virtueel bezoek aan huisarts of specialist is al mogelijk. In ontwikkeling is de zorg aan huis en controle op afstand. Thuis meten is het bij de arts weten. E-health wordt een normaal begrip. Deze ontwikkelingen dragen ertoe bij dat ouderen langer zelfstandig in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen.

Toerisme

Bedrijven die op toerisme gericht zijn willen hun klanten snel internet aanbieden. De toerist verwacht gratis en snel wifi op het overnachtingsadres.

Bedrijven

Steeds meer contact met klanten verloopt digitaal. Bedrijfsgegevens worden opgeslagen in de cloud. Snel internet in de regio trekt nieuwe bedrijven aan. Huidige bedrijven blijven en raken niet op achterstand. Dit heeft een positieve invloed op de werkgelegenheid. Agrarische bedrijven kunnen niet zonder snel internet. Hier wordt steeds meer gedigitaliseerd en gegevens moeten snel worden uitgewisseld.

Leefbaar platteland

Een goede leefomgeving met bijbehorende voorzieningen is belangrijk voor een leefbaar platteland. Net als gas, water en licht hoort snel internet bij de basisvoorziening. Zonder snel internet worden we een digitaal achterstandsgebied. Dit heeft gevolgen voor allerlei voorzieningen, het winkelaanbod, de werkgelegenheid en ook de waarde van je woning. Als inwoner van het platteland is het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid te zorgen voor een leefbaar platteland.

Glasvezel nieuws

Hoe ver zijn we al?

Waar staan we op dit moment met Glasvezel Zuidenveld? We staan, en zitten, sinds kort in een kantoor in Dalen aan de Kleine Veld, op nummer 17. Dit...

Lees meer

Kan ik nog meedoen?

Iedereen kan nog meedoen! Heeft u het eerst eens aangekeken? Dacht u: eerst maar eens zien of ze het halen? Nou, we hebben het dus gehaald, en hoe!...

Lees meer

41,95% Het is gelukt!

IEDEREEN BEDANKT! We hebben het gehaald: met nog 1 dag te gaan ruim 40% op de teller, dankzij u! Bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij...

Lees meer

Gehaald! Glasvezel in Dalen

Het is gelukt, met een geweldige eindsprint op vrijdag en zaterdag! Bijna 42%  van de inwoners van de gemeente Coevorden kiest voor glasvezel! De...

Lees meer

Glasvezelkaravaan voor 40%

De spanning stijgt in de dorpen en buitengebieden van de gemeente Coevorden want voor hen is het nu of nooit. Als het niet lukt om 40% deelname te...

Lees meer