Selecteer een pagina

2 juni 2017 werd aan de Stortstraat 13 in Schoonoord het InspiratieThuis geopend. Een modelwoning waarin verschillende mogelijkheden om langer thuis te blijven wonen getest kunnen worden. Inwoners van de gemeente Coevorden die nog niet in dit inspiratiehuis zijn geweest, hebben nog tot het einde van dit jaar de kans om deze woning te bezoeken. De modelwoning sluit namelijk eind 2018.

Voorheen verhuisde men op het moment dat er echt zorg nodig was naar een verzorgingstehuis of verpleeghuis. Nu is dat niet meer zo. Mensen zijn gehecht aan hun eigen plek en willen daar het liefst zo lang mogelijk blijven wonen. Met een paar slimme aanpassingen en naar verhouding lage kosten is dit voor veel bewoners mogelijk.

Er zijn verschillende kleine aanpassingen mogelijk aan een woning, zodat de bewoner prettiger kan wonen. Een tweede trapleuning, een hogere toiletpot, automatische raamopener of comfortsloten. Maar ook grotere aanpassingen, want wanneer traplopen moeilijker wordt, is de ThuisBest huislift een mooie oplossing.

Bewoners van de gemeente Coevorden die het InspiratieThuis aan de Stortstraat 13 in Schoonoord nog willen bezoeken, kunnen daar terecht op de volgende momenten:

  • Woensdagochtend: 19 december tussen 10:00 en 12:00 uur;
  • Donderdagmiddag: 13 en 27 december tussen 14:00 en 15:00 uur.

Ook is het mogelijk om op een ander moment langs te komen of met een groep het InspiratieThuis te bezoeken. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden via: info@inspiratiethuisschoonoord.nl of 0593 564600.

Ga voor meer informatie naar https://coevorden.langzultuwonen.nl/