Selecteer een pagina

27 maart 2018 was de jaarvergadering van Dorpsbelangen Dalen. De avond begon met gangbare zaken als kascontroles AED, Daoler Tuun en Dorpsbelangen en het benoemen van nieuwe leden. Ook werd er afscheid genomen van trouwe leden. Deze avond werden Rob de Groot en Gerda Jaarsma na 7 jaar trouw lidmaatschap uitgezwaaid en natuurlijk hartelijk bedankt.

Na de Pauze waren er drie presentaties. Stichting Dalen Promotie is een toch wel onmisbare stichting binnen ons dorp. Henk Scholten presenteerde een duidelijke PowerPoint presentatie met foto’s, activiteiten en acties, kosten, aandachtspunten en wensen.

Een presentatie waar duidelijk werd hoeveel deze groep vrijwilligers bijdraagt aan een gezellig en actief Dalen en hoe belangrijk ze zijn bij de vele evenementen. Weet u waar deze stichting bij betrokken is? Als eerste natuurlijk de zomermarkten, alle afzettingen bij evenementen, de verkeersregelaars, verzorging PR bij Center Parcs en andere vakantiebestemmingen, onderhoud van de wandelroutes, Fietsvierdaagse, de Bremtocht, het maken van de informatiegids. Dan ook nog de kindermarkt, miss Summer, Slenteravond, Albert Eisingloop enz. enz.

Stichting Promotie Dalen heeft een al wat ouder bestuur en zou graag nieuwe en mogelijk ook jongere leden aantrekken om hun werkzaamheden goed voort te kunnen zetten. De stichting vindt het geweldig dat vele vrijwilligers jaarlijks naast het bestuur meewerken en bereid zijn te ondersteunen.

Financieel heeft deze groep het niet makkelijk. Gelukkig ontvangen ze in het dorp vanaf verschillende kanten af en toe een bijdrage. Vorig jaar vroeg Stichting Promotie Dalen subsidie aan via Dorpsbelangen bij het stimuleringsfonds van de gemeente. Op dat moment kwamen ze hier niet voor in aanmerking. Het bestuur dorpsbelangen ziet echter de belangrijkheid van deze stichting en heeft 1500 euro uit het dorpsbudget beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen de verkeersborden een onderhoudsbeurt krijgen en is er mogelijkheid voor nieuwe veiligheidskleding.

Jaarvergadering Dorpsbelangen Dalen 2018